Focal

Focal Aria K2 926 Lattiakaiutin

1 599 €
Toimitusaika Toimitusaika 4-14 arkipäivää
-
1
+

TouchKoe tämä tuote myymälässämme
Tämä ja yli 1000 tuotetta ovat testattavissa Helsingin myymälässämme. Tule käymään.

Aria K2 926 bassorefleksikaiutin on Aria K2 -malliston ensimmäinen 3-tiekaiutin.

Se on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Ranskassa Focalin työpajoissa, ja sen keskiääni- ja bassoelementit on varustettu ikonisella K2 Power -kartiolla, joka takaa poikkeuksellisen kuuntelukokemuksen kotiolosuhteissa.

Tuotetiedot

Cart

Ainoastaan Focalilla käytettävä aramidikuitukartio tarjoaa dynaamisen äänen ja suuren tehonkeston sekä antaa kaiuttimelle paljon luonnetta. Vaikuttavan suorituskykynsä ohella tässä kaiuttimessa on moderni muotoilu ja Utopia-sarjasta tuttu Ash Grey premium-viimeistely. Etu- ja takapaneelissa on perinteisen Aria-sarjan tapaan tyylikäs nahkaviimeistely.
Aria K2 926 sopii täydellisesti huoneisiin, joiden koko on alkaen 20m². Suositeltu kuunteluetäisyys on 3m.

Poron-materiaali mahdollistaa diskantin resonanssivapaan toiminnan

Focal-brändin tunnusomaista tekniikkaa, käänteisellä kalotilla toteutettua diskanttia, on kehitetty jatkuvasti siitä lähtien, kun se luotiin. Tärkein etu, erittäin alhaisen suuntaavuuden lisäksi, on sen käyttämä halkaisijaltaan verrattain pieni kela (= erittäin kevyt ja liikkeissään nopeampi), joka on kiinnitetty suoraan poikkeuksellisen jäykkään kalottiin.
Aivan kuten basso- ja keskialuetta toistavien kartioiden kohdalla, Focalin tekee ainutlaatuiseksi se, että valmistaja kehittää itse kaikki ääntä tuottavat komponentit ja on vuosikymmeniä työskennellyt materiaalien mekaanisten ominaisuuksien parissa. Kun esittelimme puhtaasta beryllium-metallista valmistetun käänteisen diskanttikalotin, osoitimme selvästi tämän ainutlaatuisen tekniikan ratkaisevan edun. Aria-sarjan TNF-diskanttia varten olemme kehittäneet alumiini-/magnesium-kalottia kahdella merkittävällä tavalla. Kalotin ja sen kannattimen välisessä ripustuksessa käytetään Poronia, materiaalia, jolla on muotomuisti. Tämä jousitusmenetelmä on suoraan peräisin kuuluisasta Utopia Beryllium -diskantista, ja sen avulla on mahdollista vähentää säröä kolminkertaisesti 2-3 kHz:n alueella, jonka osalta ihmiskorva on erityisen herkkä.
Käänteisen kalotin akustiset ominaisuudet ja erittäin alhainen suuntaavuus tekevät siitä huomattavasti suorituskykyisemmän kuin kilpailijoidemme käyttämät perinteiset kalotit. Tämä takaa uskomattoman vakaan äänikentän, jonka ansiosta kuuntelupaikka on vähemmän kriittinen - kaiuttimet kuulostavat hyvältä laajalla alueella huoneessa.

Kartio suorituskyvyn ytimessä
JMLab Vega- ja Antea-hifikaiuttimissa käytetty K2-sandwich-kartio esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1986, jolloin siinä käytettiin polykevlaria. Poly-K-kartio koostuu kahdesta aramidikuitukerroksesta, jotka on kiinnitetty onton mikrokuularakenteen molemmille puolille painon, jäykkyyden ja vaimennuksen välisen tasapainon parantamiseksi. Vuonna 2016 Aramidikuitukartiomme saavutti uuden kehitysasteen, mutta se on säilyttänyt identiteettinsä ja kolmen avaintekijänsä yhdistelmän: jäykkyyden, keveyden ja vaimennuksen. Kartio koostuu nykyisin erittäin kevyestä vaahtomuovikerroksesta Aramid-kuitukerroksen ja lasikuitukerroksen välissä, mikä takaa selkeän ja tarkan äänen. Tavoitteena onkin taata laadukas äänentoisto kuuntelemastasi musiikkilajista riippumatta.

Vakuuttava olemus
Aria K2 926 tarjoaa samaan aikaan klassisen ja modernin muotoilun. Jopa tuuman paksuisesta MDF-levystä rakennettu ja hyvin vaimennettu kotelo kapenee taaksepäin parantaen entisestään tukevuutta ja kohentaen ulkonäköä. Hieno nahkajäljitelmä kotelon etu- ja takaosassa tuo selkeää luksusta ulkoasuun. Alaosan järeä valumetallinen jalusta toimii yhdessä kotelon alaosaan sijoitetun matalimmille taajuuksille optimoidun refleksiputken kanssa, helpottaen kaiuttimen akustista sovittamista huoneessa. Etuosan refleksiputki taas tuo enemmän iskuvoimaa keskinbassoille. Jalustassa on kätevästi yläkautta säädettävät piikit, jotka voidaan myös peittää mukana toimitettavilla "tuteilla". Piikkien säätötyökalu pysyy fiksusti tallessa magneettikiinnitteisen etukankaan takana.

Parhaita paloja

- Täynnä innovatiivista tekniikkaa, joka parantaa äänenlaatua

- Poikkeuksellisen korkeatasoiset elementit on suunniteltu ja valmistetaan Focalin omalla tehtaalla Ranskassa

- Suuri ja vaikuttava ääni, livetasoinen musiikkielämys

- Korkea herkkyys - sopii kaikille vahvistimille

- Erittäin laadukas rakenne ja viimeistely

Hinta per kappale.

Tekniset tiedot

Cart