Focal

Focal Maestro Utopia Evo Lattiakaiutin

34 999 €
Toimitusaika Toimitusaika 4-14 arkipäivää
-
1
+

TouchKoe tämä tuote myymälässämme
Tämä ja yli 1000 tuotetta ovat testattavissa Helsingin myymälässämme. Tule käymään.

Maestro Utopia Evo on järeä, absoluuttisen referenssiluokan 3-tie-lattiakaiutin, joka on isoveljiään helpompi tapaus kuunteluhuoneen koon suhteen.

Bassotoisto on erittäin tasapainoista, mutta siinä on silti säilynyt Maestro-mallille ominainen dynaaminen laaja-alaisuus ja iskevyys.

Tuotetiedot

Cart

Keskiäänirekisteriä ei ole laiminlyöty: siihen on integroitu Focalin uusimmat tekniset innovaatiot. Yhteenvetona voidaan todeta, että jokaista Maestro Utopian yksityiskohtaa on Evo-painoksessa parannettu entistäkin tarkemmaksi ja dynaamisemmaksi.
Evo tarkoittaa evoluutiota... Vuodesta 2008, jolloin Utopia III esiteltiin, Focalin teknologinen perintö on kasvanut valtavasti. Siksi oli välttämätöntä tuoda uusimmat innovaatiot tähän poikkeukselliseen mallistoon. Utopia III:n perinteikäs ja arvostettu olemus on säilytetty, mutta Focalin intohimona on jatkuvasti vähentää harmonisia vääristymiä - aivan erityisesti herkällä keskialueella, joka on niin ratkaisevan tärkeä taiteilijan tunnemaailman paljastumisen kannalta. Maestro Utopia Evo on varustettu Focalin uusimmilla innovaatioilla, NIC-piirillä (Neutral Inductance Circuit) ja TMD-jousituksella (Tuned Mass Damping).
Maestro Utopia Evo tarjoaa nyt mahdollisuuden kaksoisvahvistukseen, kuten isoveljensä Grande Utopia EM ja Stella. Vaativat musiikin ystävät voivat hienosäätää äänityypin, riippuen sointiväristä ja tehosta, jonka he haluavat saavuttaa. Myös Utopia III Evo -sarjaan on otettu mukaan niiden sukupolven parhaat komponentit: Ranskassa valmistetut kaapelit, tiheämmät akustiset materiaalit subwooferin sisällä, kaksinkertaiset päätelevyt ja erilliset taajuuskorjaimet. Uudet viimeistelyt ja erottuvat värit tarjoavat monia vaihtoehtoja nykypäivän nykyaikaisiin tiloihin.
Insinöörimme ovat valikoineet markkinoiden kehittyneimmät materiaalit ja komponentit, jotka he ovat valinneet parhaiden tuotemerkkien joukosta testattuaan niitä todellisissa olosuhteissa. Kaikki sisäiset johdotukset on valmistettu Ranskassa. Tarkastellessamme näiden uusien kaiuttimien johdotukseen liittyviä näkökohtia päätimme kasvattaa kaapeloinnin halkaisijaa 20 prosentilla. Tuloksen voi kuulla heti: ääni on entistäkin selkeämpi ja luonnollisempi. Lopuksi bassorekisterin osalta kotelon sisäpuolelle lisättyä akustista vanuvuorta on paksunnettu, jotta basso olisi entistäkin tiukempi, hallitumpi ja tarkempi.

TMD-jousitus on Focalin kehittämä tekniikka, joka tarjoaa lineaarisen taajuusvasteen 1 ja 4 kHz:n välillä ja vähentää samalla merkittävästi säröä tällä alueella. Keskiäänirekisteri hyötyy huomattavasta neutraaliudesta.

Neutraali induktiopiiri magneettikentän vakauttaminen oli haaste, joka piti voittaa harmonisen särön ja intermodulaation välttämiseksi. Tutkimusten ansiosta Focalin insinöörit pystyivät kehittämään erittäin vakaan magneettipiirin.

Metallivärit

Utopia III Evo -mallit erottuvat omaleimaisilla väreillään, jotka ovat saaneet inspiraationsa autoteollisuudesta. Maestro Utopia Evo on saatavana Ash Grey -värisenä ajattoman Black Lacquer- ja Carrara White -värin lisäksi. Utopia III Evon muoto on edelleen sama, mutta uudistetulla, modernilla tyylillä. Kaiutinkotelo lakataan kauttaaltaan samanväriseksi: etu- ja sivupaneelit ovat nyt identtiset. Myös yksityiskohdat ovat ensiarvoisen tärkeitä; musta tekee vahvan paluun, jalustan ja diskanttikotelon ollessa viimeistelty Graphite Black -värillä. Nämä viimeistelyvaihtoehdot luovat kokonaisuuden, joka on harmonisempi ja hienovaraisempi, mikä korostaa uusien värien omaperäisyyttä entisestään.
Puun eleganssia

Maestro Utopia Evo on saatavana myös Noyer-viimeistelynä: Noyer Naturel ja Noyer Foncé. Ruskeanhohtoisessa puussa on upeita värivivahteita. Satiinimaisen ulkonäkönsä, runsaiden syidensä ja hienon, epäsäännöllisen värinsä ansiosta tämä puulaji on erittäin koristeellinen.
Noyer Naturel -versio sulautuu tyylikkäästi vaaleaan etupaneeliin, kun taas Noyer Foncé -viimeistely sopii täydellisesti tummanpuhuvan etupaneelin kanssa. Molemmat tuovat runsaasti eleganssia ja lämpöä sisustukseen. Jalot materiaalit ja upeat väriyhdistelmät on kruunattu kiiltävällä lakkapinnalla.
Maestro Utopia Evo -mallia varten Focal hankki poikkeuksellisen erän ranskalaista noyer-viilua, joka on peräisin satoja vuosia vanhasta puusta Ainin alueelta. Focalin FEB-verstaan puuseppien ainutlaatuisten taitojen ansiosta tämä puuerä on työstetty huolellisesti ja sitä on kohdeltu äärimmäisen kunnioittavasti. Jokainen kappale on näin ollen ainutlaatuinen ja käsintehty. Takuu korkeasta laadusta.

Hinta per kappale.

Tekniset tiedot

Cart