Focal

Focal Aria 948 Lattiakaiutin

1 999 €
Toimitusaika Toimitusaika 4-14 arkipäivää
-
1
+

TouchKoe tämä tuote myymälässämme
Tämä ja yli 1000 tuotetta ovat testattavissa Helsingin myymälässämme. Tule käymään.

Aria 948 -kaiutin vastaa monien musiikinystävien toiveeseen.

Se on anteeksipyytelemättömän suuri kooltaan, mutta muun muassa siksi aivan hämmästyttävän suorituskykyinen, eikä se notkahda minkään musiikkigenren edessä.

Tuotetiedot

Cart

Poikkeuksellisen suuri herkkyys tekee kaiuttimesta helpon kumppanin pienemmillekin vahvistimille, mutta toisaalta Aria 948:n huima erottelukyky ja bassotoiston ulotteikkuus pääsevät loistamaan, mitä laadukkaampaa elektroniikkaa setistä löytyy. 3-tie-ratkaisu sisältää kaksi 21 cm:n bassoelementtiä ja Focalin poikkeuksellisen kotelovirityksen, jotka yhdessä tuottavat vaivattoman voimakasta ja hallittua bassoa. Focalin kehittämälle Flax-pellavakartiolle on ominaista erityisen luonnollinen ääni, erittäin neutraali balanssi, rikas toisto keskialueella, sekä tarkempi basso. Tuloksena on yhtenäisempi ääni ja parempi dynamiikka kaikilla taajuuksilla. Erikseen keskiäänille omistettu 16,5 cm:n keskiääni on myös Flax-kartioinen, erittäin herkästi reagoiva elementti, joka takaa saumattoman siirtymän bassotaajuuksien, keskialueen ja diskantin välillä.

Poron-materiaali mahdollistaa diskantin resonanssivapaan toiminnan

Focal-brändin tunnusomaista tekniikkaa, käänteisellä kalotilla toteutettua diskanttia, on kehitetty jatkuvasti siitä lähtien, kun se luotiin. Sen tärkein etu, erittäin alhaisen suuntaavuuden lisäksi, on sen käyttämä halkaisijaltaan verrattain pieni kela (= erittäin kevyt ja liikkeissään nopeampi), joka on kiinnitetty suoraan poikkeuksellisen jäykkään kalottiin.
Aivan kuten basso- ja keskialuetta toistavien kartioiden kohdalla, Focalin tekee ainutlaatuiseksi se, että valmistaja kehittää itse kaikki ääntä tuottavat komponentit ja on vuosikymmeniä työskennellyt materiaalien mekaanisten ominaisuuksien parissa. Kun esittelimme puhtaasta beryllium-metallista valmistetun käänteisen diskanttikalotin, osoitimme selvästi tämän ainutlaatuisen tekniikan ratkaisevan edun. Aria-sarjan TNF-diskanttia varten olemme kehittäneet alumiini-/magnesium-kalottia kahdella merkittävällä tavalla. Kalotin ja sen kannattimen välisessä ripustuksessa käytetään Poronia, materiaalia, jolla on muotomuisti. Tämä jousitusmenetelmä on suoraan peräisin kuuluisasta Utopia Beryllium -diskantista, ja sen avulla on mahdollista vähentää säröä kolminkertaisesti 2-3 kHz:n alueella, jonka osalta ihmiskorva on erityisen herkkä.
Käänteisen kalotin akustiset ominaisuudet ja erittäin alhainen suuntaavuus tekevät siitä huomattavasti suorituskykyisemmän kuin kilpailijoidemme käyttämät perinteiset kalotit. Tämä takaa uskomattoman vakaan äänikentän, jonka ansiosta kuuntelupaikka on vähemmän kriittinen - kaiuttimet kuulostavat hyvältä laajalla alueella huoneessa.

Vakuuttava olemus

Aria 948 tarjoaa samaan aikaan klassisen ja modernin muotoilun. Jopa tuuman paksuisesta MDF-levystä rakennettu ja hyvin vaimennettu kotelo kapenee taaksepäin parantaen entisestään tukevuutta ja kohentaen ulkonäköä. Hieno nahkajäljitelmä kotelon etu- ja takaosassa tuo selkeää luksusta ulkoasuun. Alaosan järeä valumetallinen jalusta toimii yhdessä kotelon alaosaan sijoitetun matalimmille taajuuksille optimoidun refleksiputken kanssa, helpottaen kaiuttimen akustista sovittamista huoneessa. Etuosan refleksiputki taas tuo enemmän iskuvoimaa ylemmille bassotaajuuksille. Jalustassa on kätevästi yläkautta säädettävät piikit, jotka voidaan myös peittää mukana toimitettavilla "tuteilla". Säätötyökalu pysyy tallessa magneettikiinnitteisen etukankaan takana.

Parhaita paloja

- Täynnä innovatiivista tekniikkaa, joka parantaa äänenlaatua

- Poikkeuksellisen korkeatasoiset elementit suunniteltu ja valmistettu Focalin omalla tehtaalla Ranskassa

- Suuri ja vaikuttava ääni, livetasoinen musiikkielämys

- Korkea herkkyys - sopii kaikille vahvistimille

- Erittäin laadukas rakenne ja viimeistely

Hinta per kappale.

Tekniset tiedot

Cart